The Standards historie

Oprindeligt blev bygningen, som i dag udgør The Standard, brugt som toldhus og hed Gammel Toldkammer. Den blev opført i 1937 af den danske arkitekt og kongelige bygningsinspektør Kristoffer Varming. På grund af sin aflange form, bliver også kaldt ‘penalhuset’.

I 1965 overgik bygningen til Scandlines, hvor de fortoldede varer i den ene ende og solgte billetter til skibe og færger til og fra Sverige i den anden. Der var et mylder af folk her på Havnegade, når både små skibe, større færger med plads til biler og flyvebåde lagde til. Den sidste afsejling fra Havnegade var i 2002, fordi efter Øresundsbroen åbnede i 2000, ville folk hellere køre over sundet.

Efter en større renovering åbnede de første restauranter i bygningen i 2005. I 2013 overtog Claus Meyer sammen med en gruppe investorer hele bygningen. Her åbnede de Almanak, STUD!O, den indiske restaurant Verandah og en jazzklub, hvor de to sidste er lukket igen.

-

Ultimo 2017 overtog den nuværende ejerkreds sammen med Claus husets drift, og efter en respektfuld ombygning i 2018 blev The Standard Private Dining færdig i den gamle Jazz klub, og få måneder senere kunne dørene også åbnes til Restaurant Mission i de gamle Verandah lokaler.

Sammen med Almanak og STUD!O er huset The Standard i 2019 dermed atter fyldt op og fuld af liv.

Velkommen på The Standard

The Standard er blevet til LOCA Restauranter


Dette er vores nye hjemmeside.

Vores restauranter er flyttet fra den gamle Toldbygning i Havnegade, og navnet The Standard er blevet til LOCA Restauranter.