LOCA’ Manifesto er vores bud på, hvad ”bæredygtig gastronomi” bør være for en moderne virksomhed i vores privilegerede del af verden – og det er værdigrundlaget for, hvordan vi driver alle vores restauranter og virksomheder.
Den korte version er, at vi gennem gode smagsoplevelser vil skabe positive forandringer på tværs af verdensmål og landegrænser.
At spise klimavenligt skal rime på store smagsoplevelser, ellers er vi ikke lykkedes med vores mission. Men en bæredygtig kost handler ikke kun om at spise lokale råvarer – den er afhængig af mange faktorer, og her læner vi os op ad de af FN’s verdensmål, hvor vores branche kan bidrage mest muligt.
I vores verden er bæredygtig gastronomi meget mere end at anvende hele porren eller at vælge lokale råvarer. Vores Manifesto arbejder med alle dele af forretningen: maden, menneskene, organisationen, branchen, verden og verdensmål.
Du kan læse hele LOCA’s Manifesto her.
LOCA’S Manifesto er skabt sammen med Basque Culinary Center
LOCA’S Manifesto er udarbejdet i samarbejde med Basque Culinary Center under projektet Gastronomy Shapers i 2021. Basque Culinary Center er en banebrydende, akademisk institution, stiftet af fremtrædende baskiske kokke i samarbejde med Mondragon Universitet. Formålet er at bidrage med uddannelse, forskning, innovation og fremme af gastronomi og sundhed. I deres internationale advisory komité sidder nogle af branchens mest fremtrædende profiler, fx: Ferran Adrià, Michel Bras, Heston Blumenthal, Dan Barber og René Redzepi.
Ideen til nærværende Manifesto blev født, da Merete Holst optrådte som gæsteforelæser på Gastronomy Shapers-programmet med udgangspunkt i LOCA Gruppens vision om at gøre bæredygtig gastronomi tilgængelig for flere – og på den måde anvende gastronomien til at gøre en forskel for de mange. I retur for forelæsningen fremlagde de studerende fra Basque Culinary Center efterfølgende deres forskellige bud på et universelt Manifesto for bæredygtig gastronomi, hvori der indgik alt fra håndtering af affald i eget køkken til at afhjælpe sult og ulighed i verden som helhed.