Livet skal nydes også i fremtiden.

Livet skal nydes
også i fremtiden.


Kære gæster og dig der læser dette nyhedsbrev.

Oktober er blevet til november, og dermed er det blevet tid til månedens skriv fra Merete og Dorte om stort og småt i LOCA Restauranter. Og der sker meget i både STUDIO, RADIO og Almanak i Operaen, men vi starter alligevel med ét af denne valgdags måske allerstørste emner - For livet skal kunne nydes både nu og i fremtiden.

Klimaforandringerne kræver handling nu

Verden har misset sit klimamål, og hvis vi fortsætter som nu, har verden kurs mod en temperaturstigning på 2,8 grader inden 2030. Og konsekvenserne – de bliver dramatiske. Det er hovedkonklusionen i den 130 sider lange klimarapport, som FN’s miljøprogram, UNEP, i torsdags kunne offentliggøre.

For første gang betvivler FN nu, om Parisaftalens klimamål om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader inden 2030, overhovedet er muligt. Nu bruger FN formuleringen ”hver en brøkdel af en grad tæller.” Her kan vi kun erklære os enige. ”Every meal matters” har været vores mantra, siden vi grundlagde LOCA Gruppen for fem år siden. For selv om klimamålet efterhånden begynder at ligne en utopisk fantasi, så kan og skal vi ikke bare give op. Klimaet er endnu engang et varmt emne i valgkampen, og fra LOCA Gruppens side efterlyser vi langt mere politisk handling på området. Ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget.

Ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget

Vi har alle et ansvar for at bidrage med det, vi kan. De små, daglige valg betyder også noget, selv om de umiddelbart kan synes som dråber i havet. Ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget. Derfor er vi også glade for, at så mange gæster vælger at spise på vores restauranter, som arbejder efter de fastsatte retningslinjer i vores ”Manifesto for bæredygtig gastronomi”, som tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål.

Vores seneste bæredygtighedsrapport kan downloades her

Blandt andet er vi stolte af, at det netop er lykkedes os at opretholde vores Økologiske Spisemærke i sølv på RADIO, på trods af heftigt stigende priser på både råvarer og energi. På Almanak i Operaen er vi ligeledes snublende tæt på at kunne opgradere fra bronzemærket til sølvmærket – og dermed en økologigrad på 60-90 procent, som er målet for alle restauranter og kantiner i LOCA Gruppen.

Nyt manifest og samarbejde skal gøre København til verdens mest bæredygtige turistdestination

For nylig kunne Wonderful Copenhagen sammen med en række af turismeerhvervets aktører offentliggøre manifestet ’Planet Copenhagen’ – med en fælles vision for, hvordan København kan gøres til verdens mest bæredygtige turistdestination. I LOCA Gruppen er vi stolte af at have bistået med udviklingen af manifestet, som vi selvfølgelig også er medunderskrivere af.

Det er vores ønske og håb, at manifestet kan gavne den bæredygtige omstilling blandt turismeerhvervets aktører, og samtidig tjene som en inspiration for andre af verdens store byer. For som FN’s nye klimarapport utvetydigt konkluderer, så har klimaforandringer allerede påvirket befolkninger og økosystemer rundt i verden. Men modstandsdygtigheden over for klimaforandringer styrkes, når regeringer, civilsamfundet og den private sektor prioriterer det på alle niveauer og over både kort og lang tid. Der er brug for handling nu.

Åbningen af Studio nærmer sig i Carlsberg Byen

Der er heldigvis også mere opløftende nyt fra os. I Carlsberg Byen arbejder håndværkerne på højtryk for at gøre lokalerne klar til åbningen af STUDIO den 1. december. Vi glæder os enormt til at vise jer
restaurantens nye hjem – og det er dejligt at se, at bookingerne allerede tikker ind.

Du skal allerede nu skynde dig, hvis du vil holde nytårsaften på STUDIO. Menuen er under udarbejdelse, men du kan booke din plads her
​​​​​​​

Mens vi venter på åbningen, holder køkkenchef Christoffer Sørensen sig skarp med deltagelse i kokketræf og kokkekonkurrencer – og i slutningen af september vandt han endda første udgave af den nye, store kokkekonkurrence BMW Masters. På søndag gælder det Årets Vildtret, hvor Christoffer skal tilberede tre retter over åben ild med vildt og råvarer, der først afsløres på dagen.

RADIO får Topanmeldelse fra Feinschmeckeren

I sidste måned havde Team RADIO besøg af journalist og madanmelder Rasmus Palsgård, som står bag feinschmeckeren.dk – én af landets mest seriøse blogs om vin og gastronomi. Feinschmeckeren har netop udgivet en dugfrisk anmeldelse af sit besøg, hvori han konkluderer, at ”Radio er i topform”:

”…Restaurant Radio opererer på et rigtig højt niveau, som efter min mening i langt størstedelen af
tilfældene berettiger til en michelinstjerne. Der er en god balance mellem ydmyge og luksuriøse råvarer, og evnen til at smage til og balancere de enkelte smage og teksturer på tallerkenen er ikke til at overse. På den baggrund tilbyder Radio et særdeles godt forhold mellem pris og kvalitet, når man tænker på, at maden alene på en stjerne i Guide Michelin koster det samme, som Radio tager for den fulde pakke med champagne, opgraderet vinmenu og kaffe.”

Vi er selvsagt meget stolte af den særdeles flotte anmeldelse, som du kan læse i sin helhed her.

Ny spisebar på Almanak i Operaen, nytår og West Side Story

Vi har netop åbnet vores nye spisebar på Operaens 3. balkon, hvor Almanak i Operaen står for snacks, charcuteri og dejlige forfriskninger ledsaget af byens måske mest spektakulære udsigt. Du kan se den nye spisebar her

Der bliver travlt i både Spisebaren og restauranten, når Operaen den 17. november har premiere på
musicalen West Side Story – og du skal være hurtig, hvis du vil sikre dig en plads til forestillingen og et bord i restauranten. Book billetter her

Nytårsaften byder vi velkommen med en menu, hvor vi sætter alle sejl til, og halvdelen af stolene er
allerede besat til årets sidste aften, så det er nu, hvis du vil fejre nytår med fantastisk mad og udsigt til
nytårsfyrværkeriet. Book din plads her
​​​​​​​
Nu vinker vi farvel til en travl oktober med fuldt hus alle dage til Dining Week på Almanak i Operaen og RADIO, hvor vi var glade for at se rigtig mange både kendte og nye ansigter i restauranterne. På Almanak i Operaen havde vi intet mindre end 1.000 gæster igennem til 10 serveringer, så i alt blev det til 10.000 tallerkener serveret på en uge! Vi afholdt også Smagens Time – og hvor var det dog fantastisk igen at have restauranterne fyldt med forventningsfulde, søde og madmodige børn,
tak for lån af dem.

Med ønsket om et godt valg og en god november

Merete, Dorte og alle i LOCA Restauranter


 

FLERE NYHEDER FRA LOCA Restauranter

God sommer til alle

GOD SOMMER TIL ALLE Sommertilbud i Tivoli og Operaen, samt sommerferiedatoer Sol eller regn, kalenderen lyver

OAD rangerer STUDIO til 78. top restaurant

STUDIO ÅRETS RESTAURANT STUDIO er i år nomineret til Årets Restaurant 2023 i Den Danske Spiseguide,

Følg Med hos LOCA Restauranter

Opinionated About Dining rangerer STUDIO


d. 12 juni offentliggjorde den anerkendte rangliste Opinionated About Dining (OAD) deres årlige top-100 over Europas bedste restauranter– og vi er helt vildt stolte af, at STUDIO er kommet ind på ranglisten som nummer 78.